انواع استارت آپ ها

معرفی انواع استارت آپ

قبلا گفتیم که در گام اول، به داشتن یه ایده به صورت جدید یا برگرفته از یه شرکت دیگه اشاره کردیم، اما در این ایده مشخص نشد که دقیقاً قراره که کار به چه صورتی انجام شه و نوع استارت آپ به چه صورته. در اینجا ما استارت آپ ها را به شش دسته کلی تقسیم کردیم که هر کدام از اونها ممکنه زیر لایه‌های دیگه ای هم داشته باشن:

استارت آپ های فعال در زمینه سبک زندگی مفهوم استارت آپ سبک زندگی شامل پروژه‌ها و کارهایی می‌شه که با سبک زندگی افراد مختلف در ارتباط هستن. در واقع هدف از راه اندازی این استارت آپ ها، کمک به بهبود زندگی افراد جامعه با استفاده از روش‌های مختلفه. مثلاً ممکنه یک گروه از اونها به سراغ آموزش روش‌های آشپزی برن و گروهی دیگه در زمینه حفظ سلامت خانواده‌ها فعالیت کنن. حالا ممکنه کار این گروه به صورت مجازی و در قالب تیم‌های اینترنتی انجام بگیره یا در فضای واقعی و به صورت یه شرکت واقعی پروژه خود را راه اندازی کنن.

استارت آپ های کوچک(مشاغل خانوادگی)

این گروه بیشتر به صورت مشاغل کوچیک تشکیل می‌شه و معمولاً خانوادگی اداره می‌شن. فرض کنین که یک خانواده تصمیم می‌گیرن که یه شرکت خدماتی تأسیس کنن و از طریق خدمت رسانی به افراد جامعه، کسب درآمد کنن. حتی ممکنه چند نفر از دوستان یا از آشنایان در زمینه تولید یه محصول خاص، مانند تولید کفش با یکدیگه توافق کنن و سرمایه راه اندازی اون رو هم به صورت شراکتی تأمین کنن. نکته‌ای که خیلی مهمه اینه که این مورد از مشاغل سود زیادی به دست نمیارن، اما از ثبات کاری خوبی برخوردار میشن.

استارت آپ های مقیاس پذیر

استارت آپ هایی در این دسته قرار می‌گیرن که علاوه بر اینکه به سود دهی بالا فکر می‌کنن، رویای جهانی شدن رو هم توی سر دارند. اونها مدام در فکر بزرک کردن کسب‌وکار خودشون هستن و مدام در جستجوی جذب سرمایه برای بزرگتر شدن هستن. از مهم‌ترین این نوع استارتاپ‌ ها میشه به فیسبوک و اوبر اشاره کرد. این گونه شرکت‌ها یا موفق می‌شن و به رویای جهانی شدن خود می‌رسن و یا به طور کلی شکست می‌خورن. استارت آپ های کوچیک وابسته به شرکت‌های بزرگ این استارت آپ ها به نمایندگی از شرکت‌های بزرگ وظیفه دارن که در جهت بهبود عملکرد اونها عمل کنن. معیارهای مختلفی برای کار این گروه وجود داره و اونها بیشتر سعی می‌کنن که کارشون جنبه مطالعاتی داشته باشه و اقدامات اولیه برای شرکت‌های بزرگ‌تر را انجام بدن. مثلاً یه شرکت بزرگ تصمیم می‌گیره که یه محصول x را در بین محصولات خود قرار بده. پس این گروه وظیفه دارن که وضعیت بازار و مشتریان رو نسبت به این محصول یا خدمات بررسی کنن و در صورت موفقیت در این بخش، شرایط رو برای حضور شرکت‌ بزرگتر فراهم کنن. دسته‌ای دیگه از این‌ شکل استارتاپ‌ها هم وجود دارن که به فروش و بازاریابی محصول شرکت‌های بزرگ مشغولند. استارت آپ های فعال در زمینه شبکه‌های اجتماعی با رشد رسانه‌های اجتماعی و دسترسی بیشتر افراد جامعه به این ابزارها، حوزه کارآفرینی در این بخش هم تونستن که نقش خودشون رو به خوبی ایفا کنن. احتمالاً مطالب زیادی در مورد کسب درآمد از اینترنت با استفاده از ابزارهایی مانند اینستاگرام، تلگرام و فیسبوک را مطالعه کردین و می‌دونین که حتی یه نفر هم می‌تونه به صورت انفرادی در این حوزه کسب درآمد کنه. اما بعضی از افراد ایده پرداز، ترجیح میدن که به صورت گروهی وارد این حوزه بشن و با طراحی یه نرم افزار یا یه اپلیکیشن، به راحتی شرایط کسب درآمد اینترنتی رو فراهم کنن. نمونه‌های زیادی از این تیم‌ها در سطح ایران و سطح جهان وجود داره که با یه جستجوی ساده در اینترنت می‌تونین نمونه‌های موفق اونها رو پیدا کنین.

بد نیست اینهارو هم ببینید: