قدیم ندیمای استارت آپ

مفهوم استارت آپ خیلی قدیمی نیست و شاید تنها یک یا دو دهه از استفاده از این لفظ در ایران و سایر نقاط جهان می‌گذره، اما متاسفانه به دلیل جذابیت یا به هر حال رقابت‌های ناسالم، شاهد استفاده پرتکرار از این عنوان برای مشاغل مختلف هستیم. استفاده از این عنوان برای کسب‌وکارهای مختلف هیچ اعتباری به آنها نداده و این تلاش و کوشش گروه عضو در این تیمه که می‌تونه باعث موفقیت آنها شود.

تعریف و درک مفهوم استارت آپ وب‌سایت‌ها و منابع اینترنتی

به تعریف مفهوم استارت آپ و اصول و مبانی مربوط به آن پرداخته‌، و با یک جستجوی اینترنتی ساده در بعضی از این سایت‌ها میشه به تعریف های مختلف از آن رسید. البته ناگفته نمونه که اشتباهاتی در این تعریف‌ها نیز وجود داره  به طور کلی، استارت آپ به پروژه‌هایی گفته می‌شه که در جریان آن، یک ایده خام، به کمک تلاش و کوشش یک گروه به تولید یک محصول میرسه و زمینه برای فروش آن محصول فراهم می‌شه. در واقع، استارت آپ تمامی مسیر از صفر تا صد را طی می‌کند و تمامی مراحل را به صورت آزمون و خطا و یا یادگیری اصول و مبانی پایه آن انجام می‌ده. حالا ممکنه شروع مفهوم استارت آپ به صورت یه کار علمی خیلی پیچیده مانند یک اختراع سخت در حوزه نرم افزاری باشه، یا یک گروه بازاری تصمیم به تغییر در یک محصول خیلی ساده بگیرن و زمینه ورود آن به بازار به عنوان یک محصول جدید را فراهم کنن. پس لازمه که دوباره تکرار کنیم، ایده‌های موفق استارت آپی یا استارت آپ های موفق جهانی و استارت آپ های موفق ایرانی لزوماً بر روی کارهای علمی پیچیده کار نمی‌کنن؛ بلکه در تولید یه محصول و در فروش آن به مشتری، موفق‌تر از بقیه هستن.

تاریخچه استارت آپ

اگر بخوایم به تاریخچه استارت آپ بپردازیم، مطمئناً میشه شروع اون را با شروع تمدن در بین انسانها و خرید و فروش محصولات مختلف گره زد. اما شروع استفاده از مفهوم استارت آپ به سال حدود 1911 میلادی برمی‌گرده که شروع اون با شرکت‌های Silicon Valley شروع شد. یکی از مهمترین محصولات این شرکت، استارت آپ IBM بود که اسم آن از International Business Machines برگرفته شد. این استارت آپ در سال های بعد موفق شد که خود را به عنوان یکی از غول‌های تولید کننده نرم افزار در دنیا معرفی کنه. یکی دیگر از قدیمی‌ترین و موفق‌ترین استارت آپ های دنیا، شرکت اپله که توسط استیو جابز راه‌اندازی شد و همه شما با نحوه به وجود آمدن و سختی کشیدن‌های این فرد در به نتیجه رسیدن این استارت آپ آشنا هستین. اما یکی دیگر از استارت آپ های معروف جهان که همه ما با آن درگیر هستیم، استارت آپ گوگله که ایده اون در سال 1997 مطرح شد و در سال 1998 آغاز به کار و محصول خود را تولید کرد. امروزه می‌توان موتور جستجوی گوگل را به عنوان پیچیده‌ترین و قویترین موتور جستجو در جهان معرفی کرد.

استارتاپ چیست چرا راه اندازی استارت آپ جذاب است؟

شاید برای شما نیز این سؤال پیش آمده باشه که چرا اغلب کسانی که قصد راه اندازی یک کسب‌و‌کار دارن، ترجیحاً از لفظ و مفهوم استارت آپ برای آن استفاده می‌کنند؟ باید قبول کنیم که این موضوع بیشتر جنبه روانی داره و البته در برخی موارد نیز، حمایت دولتی از بعضی شرکت‌ها باعث می‌شه که این برچسب را بر روی کسب‌و‌کار خود بچسبونن. اگر ما راه اندازی استارت آپ را به عنوان شروع یک کسب‌و‌کار جدید در نظر بگیریم، جنبه روانی این موضوع بیشتر از این مسئله نشأت می‌گیره که همه انسان‌ها به دنبال چالش‌های جدید و در حقیقت دیده شدن هستن. وقتی که شخصی اقدام به تولید یک محصول جدید و جذاب در سطح جامعه می‌کند، تعداد کسانی که این محصول را انتخاب می‌کنند و به عنوان انتخاب اول خود در نظر می‌گیرن، تعیین کننده میزان موفقیت استارت آپه. بنابراین وقتی که شخصی بر روی یک کار جدید ریسک می‌کنه و در تصور خود به این نتیجه می‌رسه که محصول مورد نظر باعث دیده شدن و حتی برند شدن آن می‌شه، سعی می‌کنه که به شکل‌های مختلفی این کار را مطرح کنه. با این تفاسیر، مفاهیمی مثل: تازه بودن، دیده شدن، امتیازات دولتی برای استارت آپ ها، منحصر به فرد بودن، جنبه‌های روانی، و تمایل به رسیدن به موفقیت از صفر تا صد، اصلی‌ترین دلایلی هستن که بیشتر افراد به راه اندازی یک کسب‌و‌کار جدید و استارت آپ متمایلند.

تفاوت استارت آپ ها با کسب‌و‌کارهای سنتی

استارت آپ ها به صورت مرحله‌ای رشد می‌کنن بهتره استارت آپ را مثل یک پیاز در نظر بگیریم که مراحل رشد خود را به صورت مرحله به مرحله طی کرده و به بلوغ می‌رسه.  این در حالیه که در کسب‌و‌کار سنتی معمولاً سرمایه یک کار جدید تأمین می‌شه و بلافاصله مراحل فروش آن شروع می‌شه. به عنوان مثال، اگر شما یک کفش جدید را تولید کنین، برای آن بازاریابی انجام بدین، مشتریان خود را توسعه دهید و به کسب‌و‌کار خود رونق ببخشید، شما مفهوم استارت آپ را به شکلی دقیق اجرا کرده‌اید. اما اگر یک مغازه اجاره کنید و کفش مربوط به برندهای مختلف را در آن قرار دهید و بفروشید، از یک سبک سنتی استفاده کرده‌اید. –استارت آپ ها بر اساس مبانی علمی توسعه می‌یابند نکته مهمی که درمورد استارت آپ‌ها وجود دارد این است که پیشرفت آنها بر مبنای اصول علمی انجام می‌گیرد و حتی تبلیغات و فروش آنها نیز با توجه به مبانی علمی روز دنیا صورت می‌گیرد. پس وقتی هدف شما راه اندازی یک استارت آپ است، باید یک دانش جدید را فرا بگیرید و به مرور زمان آن را توسعه دهید. این در حالی است که در کسب‌و‌کار سنتی، می‌توانید تمامی مراحل کار را از پدر یا از استاد خود یاد بگیرید و بلافاصله وارد بازار کار شوید.

بد نیست اینهارو هم ببینید: