استارت آپ
استارت آپ یه کمپانی نوپاست که برای یه مسئله راه حلی جدیدی رو ارائه میده، همچنین میشه گفت که تضمینی برای موفقیت از طریق این راه حل نیست. بهتره بدونین که امروزه در دنیای فناوری و تکنولوژی شاهد استفاده زیاد از استارتاپ هستیم. جالبه بدونین که این واژه در سن فرانسیسکو ریشه داره. همچنین میشه گفت بعضی افراد استارت آپ را یه فرهنگی نو برای بیان اندیشههای نو و ایجاد خلاقیت میدونن؛ که هدف اون برطرف کردن مشکلات موجوده بهتره بدونین که مدیر عامل کمپانی هوم جوی (Hom joy) آدورا چئونگه، که به جرات میشه گفت از استارتاپهای مطرح در سال ۲۰۱۳ در ایالات متحده ست.
استارت آپ یا استارتاپ به کسب و کارهایی گفته میشه که قبل از اون هیچ نمونه مشابه دیگه ای در کشور و حتی دنیا وجود نداشته باشه، این به این معنیه که استارتاپ برای اولین بار توسط اشخاص یا شرکتها تاسیس شه. لازم به ذکره که تعریف استارت آپ تنها به کسب و کار مربوط نمیشه. میشه گفت امروزه مخصوصا در بین جوانان صحبتهای زیادی در مورد کارهای تازه تاسیس شده و استارت اپها وجود داره. خیلیها ایدههای جدیدی در ذهن دارن که فکر میکنن میتونن با اونها باعث تحول و دگرگون شدن دنیا بشن.
استارت اپ کوتاه شده عبارت start up company به معنای شرکت نوپا و تازه تاسیس شده . جالبه بدونین که شرکت یا کسب و کارهای جدیدی که در نتیجه کارآفرینی ایجاد شدن، که رشد صعودی دارن و با ایجاد راه حلهای جدید و خلاقانه و دوام پذیر برای رفع یه نیاز شکل گرفتن جزء استارت آپ محسوب میشن. استیو بلنک پروفسور دانشگاه استنفورد، استارتاپ رو یه سازمان میدونه که برای پیدا کردن یه مدل کسب و کار مقیاس پذیر و تکرار پذیر تاسیس شده ست. بهتره بدونین که همه استارتاپها در حال تلاش برای یه مدل تجاری هستن که اولا مقیاس پذیر باشن و دوما بتونن مشتریان زیادی رو به خود جذب کنن. جالبه بدونین که ترکیب این دو مورد در بعضی مواقع باعث شکست استارتاپها میشه، به طوری که آمارهای جهانی این رو نشون دادن که از هر ۱۰۰ استارتاپ ۹۰ تا شکست خوردن. همچنین از همه جالبتر اینه که از این ۱۰ تای باقیمانده فقط یه مورد از اونها به موفقیت استارتاپهای معروف و مشهوری از مثل گوگل، فیس بوک و آمازون برسه. میتونه گفت اغلب این شکستها به دلیل عدم علاقه و عدم هیجان و همچنین عدم تمایل به کسب موفقیت بیشتر در صاحبان کسب و کاره. اما در اغلب موارد کسب و کارها با افراد با سابقه طولانی راه اندازی میشن، که به همه اطلاعات و دانش لازم در این زمینه مثل چگونگی تعیین بودجه، چگونگی ارائه محصولات و … به طور کامل واقف هستن. بهتره بدونین که متعادل سازی بین هدف و اجرا از همون اول میشه در رشد یا شکست کسب و کار موثر باشه. لازم به ذکره که بیشتر استارتاپها در هیچ زمانی نمیتونن مشتریان زیادی رو جذب کنن.
استارت آپ USSBA
استارت آپ USSBA یعنی مرکز کسب و کارهای کوچک در آمریکا استارت آپ را یکسری کسب و کارهایی معرفی میکنه که براساس فناوری و تکنولوژی ایجاد میشن، که پتانسیل بالایی در جهت رشد در آینده دارن. اریک رپس نویسنده معروف، استارت اپ رو کسب و کاری برای ارائه محصول جدید یا خدمتی نو معرفی میکنه. همچنین میشه گفت استارت آپ ایرانی به کسب و کارهایی گفته میشه که نیازها را براساس فناوریهای جدید راه اندازی میکنن. لازم به ذکره که استارت آپ فقط به کسب و کارهای آنلاین محدود نمیشه. در کشور ایران به دلیل اینکه بیشتر استارتاپ های شکل گرفته حول تکنولوژیهای جدید راه اندازی میشن اینگونه به نظر میرسه که همه استارت اپها آنلاین هستن در صورتیکه یکسری استارت آپها وجود دارن که کاملا سنتی هستن. بهتره بدنین که استارت اپها طوری طراحی میشن که به هیچ وجه قابل کپی کردن نباشن به این صورته که اکثر اونها کم رقیب حتی بهتر ه بگیم بی رقیب هستن. بهتره بدونین که تمرکز اصلی استارت آپها برای بیشتر دیده شدن و صحیح دیده شدن هستن. استارتاپ ها برای شروع و راه اندازی احتیاج به سرمایه دارن بنابراین با حمایت مالی و سرمایه گذار کارشون شروع میشه. لازم به ذکره که تفاوت استارت اپ با بقیه کسب و کار اینترنتی اینه که استارتاپ ها قابلیت مقیاس پذیری دارن.
منظور از مقیاس پذیری رشد کسب و کار نسبت به هزینههای اونه که به صورت نامناسبه. برای مثال اگر درآمد کسب و کار شما ۵۰۰ میلیون تومان در سال بوده که نسبت به سال گذشته دو برابر شده در صورتیکه هزینه شما تغییری نکرده این به معنیه که کسب و کار شما مقیاس پذیر بوده.
انواع استارتاپ
براساس گفته استیو بلنک ۵ نوع استارت آپ موفق وجود دارن، که عبارتند از: استارتاپ سبک زندگی، کسب و کارهای کوچک، استارت اپهای گسترش پذیر، استارتاپهایی که طراحی شدن به سرعت فروخته شن، استارت اپ های اجتماعی. استارت آپ به سبک زندگی از انواع استارت آپهاییه که به زندگی روزمره مربوطه. برای مثال شخصی یه ماشین برقی جهت تفریح خودش در پارک داره، اما با گرفتن مبلغی از بقیه ماشین برقی خودش رو کرایه میده و با این کار میتونه ماشین خودش رو در یه سطح بالا نگه داره. کسب و کارهای کوچک معمولا توسط یه خانواده اداره میشن، که به منظور تامین مخارج خانواده به وجود اومده. در استارت آپ های گسترش پذیر سود و بازدهی بیشتری نسبت به بقیه استارتاپ ها دارن، که به صورت خوشه های نو آور و خلاق یه گروه رو تشکیل میدن. همچنین میشه گفت در این گروهها چند ایده خوب باعث به وجود آمدن یه ایده ناب میشه. همچنین میشه گفت برای مثال در حوزه مسکن از استارتاپهایی که طراحی شدن تا به سرعت فروخته شن استفاده میکنن. در حوزه مسکن یکسری استارت آپهایی برای حل مشکل بنگاههای املاک با سرعت زیاد شکل میگیرن، که میشه گفت هدف آنها فقط فروش این استارت اپها برای شرکتهای بزرگه. جالبه بدونین که در استارت آپهای اجتماعی فقط کسب و کار مد نظر نیست و بیشتر به دنبال تبدیل دنیا به مکانی بهتر برای انسان هاست.
انواع استارت آپ سایت
استارت آپ بهتره بدونین که دنیای تکنولوژی و استارت اپ هر روزه در حال پیشرفته به طوری که در دنیا با سرعت بسیار زیادی در حال شکل گیریه که میشه گفت در ایران و تهران هم رشد استارتاپها چشمگیر بوده . همچنین میشه گفت که ۹ استارت آپ معروف در ایران وجود دارن که ضمن درآمد زایی در این زمینه پیشرو محسوب میشن. همچنین میشه گفت که بعضی از این استارت آپ ها از نظر ارزش گذاری بالا هستن و برند محسوب میشن.
استارت اپهای موفق در ایران عبارتند از: دیجی کالا، کافه بازار، اسنپ، آپارات، تپسی، اسنپ فود، علی بابا، دیوار، بامیلو.